Camere de supraveghere IP - Sisteme supraveghere MOBOTIX
 Home Aplicatii Tehnologie Contact Suport Distribuitori 
navigation

  Romania    Belgium  Austria  Italy  Chile 

  Portugal  Netherlands  Russian Federation  Lithuania  Moldova, Republic of 

   

   

  Suport tehnic (9-17)
  021 320 47 07
  LANTEC ROMANIA

  Str. Ing. V. Cristescu nr. 17, et. 1 sector 2,
  021984 Bucuresti
  Romania

  Tel: (021) 320 47 07
  Mobil: 0749 05 44 44
  Fax: (021) 302 89 03
  office@mobotix.ro
  www.mobotix.ro

  S15 Thermal

  Bine ati venit la MOBOTIX 

  Noua infatisare a conceptului IP video
   

  Tehnologia sistemelor de supraveghere MOBOTIX ...
  ... avind la baza un sistem de operare Linux si software integrat aduce avantaje nete in comparatie cu sistemele analogice si camerele IP conventionale.

  Principalul inovator in Tehnologia Camerelor IP

  MOBOTIX a castigat intr-un timp foarte scurt locul al doilea in Europa si al patrulea in lume daca ne referim la cota de piata in materie de market share. MOBOTIX produce de multi ani numai camere cu rezolutie megapixel(i), si este considerata lider mondial de piata in domeniul sistemelor video high-resolution, cu o cota de piata de peste 60%.

  De ce merita folosirea sistemelor high-resolution?

  Cu cat resolutia este mai mare, cu atat vedem mai multe detalii in imagine. O imagine live nu depaseste 0,4 megapixeli, iar o imagine inregistrata are doar 0.1 megapixeli (CIF) daca folosim tehnologia traditionala (camere analogice). Insa o camera MOBOTIX cu 3.1 megapixeli inregistreaza cu pana la 30 de ori mai multe detalii. Rezultatul: imaginea ofera o vedere panoramica cu o suprafata mai mare, de pana la 360°, reducand astfel numarul de camere necesare si prin aceasta si costurile. De exemplu, patru pompe ale unei benzinarii pot fi inregistrate simultan folosind o singura camera MOBOTIX in locul a patru camere obisnuite.

  Dezavantajele solutiei clasice centralizate

  De regula camerele doar stocheaza imaginile in timp ce procesarea si inregistrarea se fac mai tarziu pe un computer folosind un software de video management. Aceasta structura traditionala centralizata este neadecvata pentru sistemele video high-resolution, din moment ce sistemele traditionale necesita nu numai o largime mare de banda, ci si o putere enorma de procesare a computerului pentru a sustine mai multe camere. Un HDTV MPEG4 film solicita oricum destul de mult un computer, si atunci cum sa crezi ca poate proces nenumarate camere live high-resolution? Sistemele traditionale centralizate nu sunt astfel nici mai avatajoase ca pret, nici mai eficiente prin numarul mare de computere de care au nevoie.

  Conceptul descentralizat MOBOTIX

  Spre deosebire de alte sisteme, conceptul descentralizat MOBOTIX are incorporat in fiecare camera un computer de mare viteza iar unde este necesar si o memorie digitala (un card SD) pentru inregistrari pe termen lung in fiecare camera. Computerul este folosit acum numai pentru vizualizare, fara a mai fi nevoie de analiza si inregistrare. Prin urmare, camerele MOBOTIX pot inregistra evenimente fara sa fie nevoie de un computer functional, si pot inregistra digital filme cu sunet care ulterior pot fi arhivate.

  Avantaje

  Solutiile MOBOTIX necesita garantat:
  • mai putine camere datorita claritatii detaliilor vizibile in imaginile cu unghi larg cu tehnologie megapixel,
  • mai putine computere / inregistratoare( PC-ri/DVR-uri), intrucat aproximativ 40 de camere pot inregistra filme high-resolution cu sunet pe un singur computer, sau chiar fara a fi nevoie de un computer deoarece inregistreaza pe memoria digitala a camerei (USB, SD card),
  • lungime de banda mai mica, deoarece totul se proceseaza in interiorul camerei si astfel imaginile high-resolution nu trebuie transferate permanent pentru analiza.

  Robusta si ieftin de intretinut (nu necesita mentenanta)

  Camerele MOBOTIX nu au piese in miscare. Fara alte componente mobile camerele sunt robuste astfel incat mentenanta este minima. Temperatura unica variaza intre -30° si +60°C si este atinsa fara incalzire sau ventilare la un consum de numai 3 watti putere. Din moment ce nu este necesar un computer pentru inregistrare, nu exista componente care se uzeaza in intregul sistem video.

  Software inclus - Nu necesita licenta

  Cu MOBOTIX nu aveti costuri pentru software sau licente, deoarece software–ul este intotdeauna incorporat si furnizat impreuna cu camera pentru un numar nelimitat de camere si utilizatori. Pachetul software furnizat impreuna cu camera contine de asemenea si un software de management professional folosit, incepand de la o simpla monitorizare a casei de vacanta pana la aplicatii complexe precum stadioanele de fotbal, lanturi comencialea sau aeroporturi. Ultimele update-uri sunt disponibile gratuit pe website.

  Tehnologie Megapixel cu Zoom si Panning

  Cu rezolutia mare de 3 milioane pixeli (2048 X 1536) si sistemul cu adevarat performant de vizionare, toate modelele de camere de supraveghere MOBOTIX (camere de retea IP) au o rezolutie de 12 ori mai mare fata de sisteme cu camere de supraveghere analogice, care in general folosesc formatul CIF. Modelele de camere de retea MOBOTIX, folosite in sisteme de supraveghere video, au deasemenea trei nivele de zoom si panning. Aceste caracteristici fac ca solutia ideala pentru un sistem de supraveghere modern si performant, sa fie cel cu camere de retea IP MOBOTIX.

  Conditii reduse ale largimii de banda

  Toate tipurile de camere Mobotix folosind formatul de streaming MxPEG fac ca receptia audio-video sa aiba o calitate deosebit de ridicata la incarcari reduse ale retelei (1-2 Mbps). Din moment ce aceste camere de supraveghere MOBOTIX au incorporate senzori de detectie a miscarii, semnalul video este transmis numai in momentul detectiei miscarii, pentru a fi stocate.

  Voice over IP si ISDN

  Formatul de video streaming al modelelor de camere video MOBOTIX includ si facilitati de transmisie sincrone ale sunetului, iar astfel imaginile pot fi urmarite, insotite de sunet, din anumite locatii in care sunt instalate sisteme cu camere de supraveghere MOBOTIX. Notificarea prin alarma pe un telefon mobil este la fel de usoara ca si controlul mesageriei vocale.

  Stocare pe termen lung

  Modelele de camere de supraveghere MOBOTIX sunt prevazute cu un sistem de stocare a datelor pe sisteme Windows, Linux sau Mac. Fiecare dintre aceste camere de supraveghere (camera de retea IP) isi administreaza propriul sau spatiu de stocare prin intermediul unui ring buffer. Datorita unei abordari descentralizate, imaginile a 30 de camere IP MOBOTIX pot fi stocate pe un computer Pentium 4, cu 25 de cadre pe secunda fiecare, incluzand si semnalul audio.

  30 camere de supraveghere LIVE cu MxControlCenter

  MxControlCenter este un soft pentru sisteme cu camere de supraveghere care poate fi descarcat gratuit si are la baza o platforma de tip Windows pentru vizualizarea imaginilor transmise de camere de supraveghere MOBOTIX. Numarul acestor sisteme de monitorizare video MOBOTIX poate varia de la 1 la 30 de camere, transmitand 25 de cadre pe secunda si incluzand si transmisia semnalului audio. Softul de supraveghere MxPEGViewer include un editor de lay-out (plan general) pentru instalarea rapida a planurilor de cladiri, folosind sistemul drag & drop in scopul pozitionarii imaginilor survenite de la camere de supraveghere IP MOBOTIX.

  NU este necesara instalarea de software de supraveghere

  Fiecare dintre aceste sisteme Mobotix contine un sistem de video management, care este accesat prin interemediul unui browser Web si foloseste un file server standard pentru stocare.

  Inregistrare controlata de eveniment

  La fel ca si inregistrarea pe baza de evenimente in functie de imagini, modelele de camere IP MOBOTIX pot deasemenea declansa inregistrarea, atunci cand intensitatea sunetului receptionata de microfon depaseste un anumit nivel. Folosind inregistrarea pe baza de time-task, sarcinile in functie de timp pot porni si opri inregistrarea, sau pot fi facute upload-uri de imagini pe un anumit site.

  Remote Cut-In

  Modelele de sisteme Mobotix inglobeaza toate functiile de automatizare, controlul evenimentelor separat intr-un centru de control (dispecerat) standard. Inserarea poate fi realizata prin ISDN, prin intermediul unei retele sau internet. Daca apare un anumit eveniment, camera de supraveghere (camera de retea IP) transmite un mesaj, prin intermediul retelei, catre computerul din centrul de control, care apoi salveaza imaginile survenite in timpul evenimentului, creeaza o imagine live, o afiseaza pe background-ul monitorului si unde este posibil transmite un semnal acustic userului.

  Zi & Noapte

  Diferite modelele de camere de supraveghere IP MOBOTIX, de zi/noapte, cu doi senzori de imagine (color si alb/negru) transmit imagini color la o rezolutie net superioara oricarui alt tip de camera de supraveghere pe parcursul zilei si imagini clare in alb/negru pe parcursul noptii. In functie de iluminare, aceste sisteme de supraveghere MOBOTIX schimba modul de vizionare in mod automat (mod de zi sau mod de noapte).

  Conditii extreme: de la -30°C la +60°C

  Toate modelele de sisteme de supraveghere MOBOTIX sunt certificate conform standardului IP 65 si destinate atat pentru uz interior cat si exterior. Acestea sunt rezistente la intemperii, stres termic, sunt etanse si nu necesita surse de incalzire, putand fi alimentate prin cablu de date (Power over Ethernet). Pot fi utilizate chiar si la temperaturi mai joase de -30°C si au un consum mic de energie, 3 Wati.

  Logo-uri, animatii si libertate de miscare

  Generatorul de logo-uri al acestor sisteme de supraveghere MOBOTIX permite integrarea diferitelor tipuri de bannere si imagini chiar pe imaginile curente redate de respectivele sisteme de supraveghere MOBOTIX. Modelele de sisteme de monitorizare video MOBOTIX sunt singurele tipuri de camere cu suport de animatie si suport pentru imagini transparente.
   
  search


  News
  28 Oct 2014
  Training

  News
  8 Oct 2014
  MxActivitySensor Clip

  News
  26 May 2013
  5 Megapixel sensor

    Web design   Director Web