21.3 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Destinații turistice preferate de români

Nu mai încape urmă de îndoială că românii sunt mari amatori de călătorii. Și, din câte am observat, au devenit mai mult decât selectivi atunci când vine vorba de a alege destinația unde își vor petrece concediul de odihnă. Am fost curioși care ar fi destinațiile preferate de romani. La ce concluzie am ajuns, te invităm să descoperi în rândurile de mai jos.

Litoralul Mării Negre

Deși aparent sunt mulți cei care susțin că o vacanță petrecută pe litoralul românesc nu este o experiență pe gustul lor, realitatea nu este deloc așa. Românii încă adoră să își petreacă aici câteva zile de relaxare. Iar cu programul Litoralul pentru toți, nici nu scot atât de mulți bani din buzunar. De asemenea, nu este obligatoriu să optezi pentru acele stațiuni considerate mult prea scumpe, cum este și Mamaia. Însă ai posibilitatea de a te caza în alte locații. Mai ieftine și cu o calitate bună a serviciilor. În plus, ce ar fi ziua de 1 mai fără o zi petrecută în Vamă, nu?

Măreția Munților Carpați

Dacă un concediu la malul mării nu este pe placul tău, atunci muntele te așteaptă. Românii se dovedesc patrioți din acest punct de vedere.  În sensul că frumusețile ascunse sau nu ale Munților Carpați încă îi mai fascinează. Nu sunt deloc puțin romani cei care nu pierd niciun prilej pentru a se aventura pe trasee montane. Cu ce scop? Să descopere cu propriii ochi măreția unor cascade sau multe alte frumuseți ale zonei. De asemenea, iarna se numără printre destinațiile preferate. Și nu doar de noi, cei ai locului, ci și de mulți turiști de peste hotare.

București, amestecul dintre modern și elemente ale trecutului

Chiar dacă nu are parte de peisaje montane care să îți taie răsuflarea, ori poate frumusețea sălbatică a unor plaje de pe litoral, Bucureștiul este un oraș care te cucerește. Nici nu este de mirare că mulți romani îl aleg drept destinație de vacanță. Aici nu te vei plictisi niciodată. Amestecul de modern și elementele mai vechi este unul care nu poate să te lase indiferent. În plus, vei adora muzeele și galeriile de artă. Dar sigur și viața de noapte a Capitalei va fi una pe placul tău.

Sibiu, bijuteria Transilvaniei

Nu doar turiștii străini sunt atrași de acest oraș, ci și noi, ca romani. Cum ai putea să nu rămâi fascinat în fața frumuseței Centrului Vechi? Acolo, clădirile de odinioară și-au păstrat farmecul și utilitatea. Pentru cei aflați în căutarea unui oraș care să le descopere frumusețea și farmecul autentic al Transilvaniei, Sibiul este destinația perfecta.

Delta Dunării nu trebuie ratată

Am putea vorbi ore în șir despre Delta Dunării și sigur nu vom epuiza tot ce avem de spus despre această destinație. Din fericire, și românii au înțeles că trebuie să profite de șansa pe care o au. Că această adevărată minune a naturii se află aici, aproape de ei. Indiferent de anotimpul în care ajungi, Delta Dunării te așteaptă cu multe locuri care te vor lăsa fără cuvinte.

Și chiar dacă ai veni an de an să-ți petreci aici vacanța anuală, tot nu vei putea să afirmi că știi totul despre Deltă. Nici măcar oamenii locului nu au această pretenție din moment ce totul este într-o continua schimbare. O plimbare cu barca pe canale și un răsărit de soare în Deltă se numără printre acele obiective care trebuie bifate de oricare dintre romani. Evident, și o porție din cel mai bun borș de pește pe care l-ai mâncat vreodată.

Cluj-Napoca, țara din țară

Cam așa a ajuns să fi considerat acest oraș, pentru că toți cei care au ajuns aici au rămas surprinși de felul în care au fost întâmpinați. Oamenii ospitalieri, gradul de civilizație, atracțiile locului sunt doar câteva dintre ele, ca să nu mai amintim și de faptul că avem de a face cu un mare centru universitar. Cetatea Clujului, dealul Feleacului, Piața Unirii și multele festivaluri culturale sunt doar câteva dintre motivele pentru care acest oraș a devenit un punct de atracție.

Castelul Bran, pe urmele lui Dracula

Chiar dacă noi, românii, știm prea bine că nu există nicio legătură între personajul romanului scris de Bram Stoker și Vlad Țepeș, asta nu ne oprește să venim la Castelul Bran, atrași de misterul care înconjoară acest loc. Aflat în apropierea Brașovului, un alt punct turistic important pe harta Românii, Castelul Bran rămân o destinație populară printre cei care aleg să își petreacă în zonă concediul de odihnă.

Timișoara, orașul Libertății

Pentru mulți dintree români, Timișoara se identifică nu doar cu denumirea de Orașul Libertății, ci și cu locul care impresionează prin arhitectura sa specială. Chiar dacă pentru mulți dintre noi este la o distanță destul de mare de casă, asta nu ne împiedică să revenim aici, de fiecare dată, cu aceeași plăcere și emoție care ne-a încercat prima oară.

Destinații exotice

Pe lista de locuri preferate de români în a-și petrece concediul de odihnă, destinațiile exotice ocupă un loc special. Se pare că țări precum Thailanda, Maldives sau Insulele Seychelles sunt tot mai populare, și nu credem că mai este necesar să spunem și de ce, nu-i așa?

Viena, orașul perfect pentru o evadare romantică

Deși nu sunt deloc puține destinațiile care ar merita să fie numite drept ”cel mai romantic loc din lume”, românii preferă Viena. Este orașul de care te îndrăgostești mai întâi din imagini, și apoi de la primul pas făcut aici. Nu mai spunem prea multe, pentru că sigur știi de ce românii sunt de părere că este locul unde trebuie neapărat să ajungi.

 

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole