21.3 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Agroturismul românesc merită să fie exploatat

Pentru mulți dintre noi, idea unei vacanțe presupune aducerea mai aproape a unor experiențe autentice. Acestea te pot aduce mai aproape de ceea ce înseamnă natură, tradiții unice și preparate culinare deosebite. De aceea și agroturismul a luat o amploare tot mai mare la noi în țară. Iar locațiile de acest gen nu sunt deloc puține. Dacă și tu intenționezi să oferi familiei tale una dintre cele mai frumoase vacanțe, atunci citește rândurile de mai jos pentru a descoperi unele dintre destinațiile care merită vizitate.

Casa Mureșan, Maramureș

Într-un fel, era de la sine înțeles că vom începe cu o locație din ținutul Maramureșului. Un loc unde tradițiile autentice încă mai sunt păstrate și respectate cu sfințenie. Cei care aleg să își petreacă aici concediul pot participa la multe ateliere care reînvie meșteșuguri ce păreau uitate, să admire frumusețile locului și să guste cele mai bune preparate tradiționale. În plus, vei fi cazat într-o locație care respectă arhitectura clasică maramureșeană. Dar nu trebuie să îți faci griji, pentru că gradul de confort nu are deloc de suferit.

Casa Dives, Sibiu

Vrei o combinație între parfumul traditional și aerul aparte al celui modern? Atunci vino la Casa Dives unde poți vizita locuri frumoase. Și te poți implica în activitățile de la fermă. Sau poți savura printre cele mai bune preparate din viața ta. Vei lăsa la o parte toate grijile de zi cu zi, dar și agitația orașului. Fiindcă locația este amplasată într-o zonă liniștită.

Casa din Salcâm, Bran

Este situată destul de aproape de cunoscutul Castel Bran. În plus, îți oferă printre cele mai frumoase priveliști către Munții Bucegi. Pensiunea este astfel construită încât să respecte arhitectura tradițională a locului. Iar plimbările în natură și mâncărurile delicioase pe care le poți încerca aici te fac să nu mai vrei să pleci.

Pensiunea La Roata, Delta Dunării

Nu mai este nevoie să îți spunem despre ce poți experimenta aici pentru că un concediu în Deltă nu are termen de comparație. În special atunci când te cazezi în această locație. Tot ce are Delta Dunării mai frumos vei descoperi aici și pornind de aici, așa că nu mai aștepta prea mult până să faci rezervarea, pentru că este mai mereu plin.

Pensiunea Valea Verde, Sibiu

Revenim la Sibiu, cu Valea Verde. Este o pensiune situată într-un cadru care pare desprins din poveștile copilăriei, fiind considerată în același timp o locație de lux. Camerele spațioase și elegante te așteaptă, și aici este locul unde ai parte de grădini bio, ateliere de gătit, degustări de vinuri și multe plimbări în natură.

Pensiunea Peștera, Munții Apuseni

După cum ți-ai dat seama, o cazare aici înseamnă că ai șansa de a explora peșterile care se găsesc în apropiere, să savurezi preparate tradiționale și să înțelegi cu adevărat ce înseamnă sustenabilitate și respect pentru natura înconjurătoare.

Pensiunea Casa din Deal, Alba

Ca o persoană născută și crescută la oraș, vrei să ai parte de o experiență autentică a ceea ce înseamnă viața la țară. Așadar, fă chiar acum o rezervare aici pentru că poți participa la multe activități specifice, să te relaxezi în mijlocul naturii și să te reîntorci la frumusețile trecutului.

Casa Bolovan, Bucovina

Bucovina, colțul de Rai al României, este regiunea în care se găsesc numeroase pensiuni agroturistice. Casa Bolovan este una dintre ele, o locație care se regăsește într-un cadru natural de o frumusețe ireală și ai cărei oaspeți pot participa la multe activități specifice zonei sau la unele ateliere de meșteșuguri tradiționale. Preparatele tradiționale pe care le poți savura aici nu fac decât să completeze ceva ce părea și așa perfect.

Casa Bucovineană, Bucovina

Nu părăsim încă această regiune fără a-i acorda atenția cuvenită și Casei Bucovinene. Ai parte de arhitectură specifică, peisaje mirifice și printre cele mai bune servicii. Agroturismul parcă este la el acasă în această locație cu adevărat specială.

Pensiunea Bizonul, Covasna

Este de fapt un amestec de agroturism cu ecoturism, iar oaspeții acestei locații pot să încerce unele lecții de echitație, să exploreze frumusețile zonei și, evident, să guste din preparatele tradiționale ale locului.

Pensiunea Casa cu Tei, Buzău

Un peisaj pastoral mirific te așteaptă în această zonă, una în care ești departe de tot ceea ce înseamnă agitația orașului. Camerle sunt aranjate cu multe elemente rustice, preparatele pe bază de lapte de oaie, dar și mezelurile sunt printre cele mai bune, și să nu uităm nici de plimbările cu bicicleta în natură sau o partidă de pescuit memorabilă.

Casa cu Flori, Sibiu

Este acel loc în care, atunci când pășești, te simți într-adevăr acasă. Atmofera plină de căldură cu care te înconjoară oamenii de aici, se completează în mod armonios cu frumusețile naturale ale locului pe care nu ai voie să le ratezi, dar și faptul că poți participa la multe activități agricole și să descoperi meșteșuguri tradiționale din zonă.

Casa Danciu, Alba

O experiență pe care, la sfârșit nu o poți caracteriza decât printr-un singur cuvânt: autentică. Tot ceee ce ai parte aici te va face să te simți într-o adevărată comuniune cu natura, iar faptul că savurezi preparate specifice locului va contribui la acea senzație de suflet plin de frumos pe care o ai când ajungi la Casa Danciu.

Casa Mică, Suceava

Nu este o locație spre care să se îndrepte cei care au nevoie de multă agitație în jurul lor, pentru că este locul unde intri cel mai bine în conexiune cu tot ce te înconjoară. Farmecul unei vieți la țară pe meleaguri sucevene te așteaptă aici.

Casa Voievodală, Harghita

Aici ai parte de multe activități specifice vieții rurale ale comunității maghiare din România, poți vizita satele din jur, să afli despre mâncărurile specific și meșteșugurile locului, așa că nu mai ai niciun motiv pentru a-ți refuza un concediu de neuitat.

 

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole