21.3 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Cum să îți alegi cravata în funcție de costum

Atunci când ești adeptul stilului office, sau este nevoie să ai parte de un look cu adevărat profesionist, ținuta aleasă de tine are o foarte mare importanță. Totul trebuie să fie perfect, de la cravata până la pantofi. Iar outfit-ul tău trebuie să dea impresia unei persoane responsabile, care știe ce vrea. De aceea nimic nu trebuie tratat cu neglijență. Fie că este vorba despre piesele vestimentare, încălțăminte sau accesoriile care îți completează ținuta.

Cravata, simbolul eleganței masculine

Un accesoriu specific modei masculine, care ”vorbește” cel mai bine celor din jur despre ideea de stil și eleganță este și cravata. Ce-i drept, au existat și câteva mici tentative ale urmașelor Evei de a introduce acest accesoriu în garderoba proprie, dar fără succesul dorit. În schimb, bărbaților li se potrivește perfect. O ținută elegantă, sau una office, pare incompletă dacă nu este însoțită de cravata de rigoare. Alegerea cravatei potrivite în funcție de costum nu este chiar la îndemâna oricui. De ce? Pentru că o anumită preferință poate schimba total imaginea. Fie pozitiv, fie negativ. De aceea, avem câteva informații despre cum ar trebui să se facă, în mod corect, această alegere. Ea trebuie să țină cont în primul rând de culoarea costumului.

Clasicul costum negru

Nu îți spunem nimic nou, nu? Orice bărbat care se respectă are în garderoba sa un costum negru care poate fi folosit la numeroase evenimente. Sau chiar la o întâlnire de afaceri. În acest caz, alegerea unei cravate potrivite pare oarecum simplă. Experții în materie de fashion sunt de părere că una de culoare gri, mai mult sau mai puțin accentuat este o alegere potrivită. Dacă mai adaugi o cămașă albă, sau chiar una albastru deschis, ai obținut o ținută potrivită pentru mai multe ocazii.

Costumul gri, ușor de accesorizat

Marile nume în materie de modă sunt de acord că pentru un bărbat bine un costum de culoare gri este lozul câștigător. Este o culoare la care merg cravate din toate nuanțele, cu o singură excepție: alb. Pentru un look corect, recomandarea experților în fashion este să se apeleze și la obișnuita cămașă albă. Ea nu dă greș niciodată. Cu toate acestea, ai libertatea să alegi ceea ce îți place, atâta timp cât obții efectul dorit. Și chiar nu este deloc complicat. De ce? Pentru că un costum de culoare gri are avantajul că te poți ”juca” frumos cu culorile care să îl completeze.

Costumul bleumarin, preferatul profesioniștilor

Dacă ai observat cu atenție ținuta oamenilor de afaceri, a demnitarilor sau a marilor personalități în general, ai observat că majoritatea dintre ei optează pentru un costum de culoare bleumarin. Este și normal deoarece este o nuanță care sugerează seriozitate. În plus, face ca alegerea unei cravate să nu fie o sarcină atât de dificilă pe cât pare la prima vedere. Totuși, dacă ai ales un costum din această nuanță, o cravată de culoare neagră nu este chiar cea mai inspirată alegere pentru care poți opta. Evident, aici se greșește cel mai mult. Însă acum tu ești în temă. Și, mai mult, ești cu un pas înaintea celorlalți.

Costumul albastru, printre preferatele celor mai mulți

În ultima vreme, s-a observat că bărbații apreciază mult costumele de culoare albastră. Perfect! Dacă la costum alegi să porți o cămașă albă, atunci chiar nu trebuie să îți mai faci griji ce nuanță să fie cravata. Experții în modă cred că aproape orice culoare este potrivită pentru această combinație și nu poți da greș. Ce poate fi mai bun de atât? Vei ajunge la concluzia că aceasta este alegerea perfectă. Mai ales atunci când ești contra timp și trebuie să îți alcătuiești rapid o ținută pentru birou sau pentru ocazii speciale.

Costumul maro, dificil de accesorizat

Aici lucrurile se complică puțin, dar nu suficient pentru a renunța la un costum, mai ales în această nuanță, care sugerează cel mai bine ideea stil și eleganță. Ce-i drept, este o culoare dificilă pentru un costum pentru că mulți bărbațu nu știu să se accesorizeze pentru a-l completa armonios. Parcă acele combinații spre care optezi nu ți se potrivesc sau te fac să semeni mult prea mult cu șef anonim dintr-un birou oarecare. Cu toate acestea, bărbații adoră de obicei provocările, așa că nu este de mirare că mulți preferă costumele de această culoare. Dacă ești unul dintre ei, o cămașă albă clasică, dar mereu la modă, o cravată bleumarin sau albastră este alegerea perfectă.

Costumul vișiniu cere o cravată bej

Multă vreme, vișiniul a fost considerat o culoare mult prea femină, una care te ducea cu gândul la vremuri de demult, dar recent a devenit una dintre nuanțele masculine neutre. În acest caz, o cravată bej sau crem este de preferat, dar la fel de bine poți alege și una largă cu dungi, care include obligatoriu și alb. Dacă porți un costum vișiniu, ar trebui să eviți să porți o cămașă roz, din motive lesne de înțeles.

Costumul în dungi sau în carouri merge cu o cravată simplă

Deși aceste costume nu sunt pe placul majorității oamenilor, pentru că sunt destul de dificil să le porți cu lejeritate, ele își au locul în moda masculină. În acest caz, o cravată simplă este cea mai bună opțiune pentru tine, dar dacă preferi una cu model, reține că dimensiunea acesteia ar trebui să fie diferită de cea a jachetei.

După cum vezi, alegerea unei cravate potrivite nu este atât de dificilă. Tot ce ai nevoie este puțină răbdare și inspirație. Sau, de ce nu, poți apela la cunoștințele partenerei tale în materie de modă, pentru a evita greșelile.

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole