21.3 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Coafuri elegante pentru zeița din tine!

Care este femeia care să nu-și dorească să aibă o prezență perfectă, din cap până în picioare? Când părul stă perfect, iar hainele parcă au fost croite special pentru tine? Dacă și tu îți dorești o imagine desăvârșită, ai nevoie de coafuri frumoase și elegante. Ele trebuie să se combine perfect cu machiajul și rochia aleasă. O coafură elegantă și corect selectată vă va face irezistibilă. Și, totodată, vă va transforma în obiectul admirației celor din jur.

Coafuri elegante pentru ocazii speciale

De obicei, femeile aleg o coafură elegantă atunci când trebuie să participe la anumite ocazii speciale. Pentru ca aceasta să fie într-adevăr perfect, mai poate fi nevoie și de anumite artificii. Dar ele trebuie lăsate în seama stilistului. Singura regulă este că o coafură elegantă depide de gradul de solemnitate a evenimentului.

Aşadar, îţi propunem câteva modele de coafuri pentru petrecerile elegante. Sperăm că te vor inspira în alegerea ta.

Coafuri elegante cu părul prins

Aceste coafuri îți vin în ajutor când vrei să scoți în evidenţă modelul rochiei. Dar şi trăsăturile feţei. Fie că alegi să-ţi faci un coc sau părul să fie prins sus lejer, suntem siguri că vei arăta împecabil. Și îţi vei evidenţia natura elegantă.

Coafuri cu păr întins

După ce ţi-ai întins părul, poţi opta pentru coafurile considerate cele mai elegante – cele cu păr întins. Poţi obţine un look potrivit pentru o petrecere formală, fixând părul într-o coadă la baza gâtului. Sau într-un coc chignon elegant. Dacă vei mai apela și la un spray pentru netezirea firelor rebele şi un spray pentru strălucire, atunci cu siguranță vei obţine un look care se potrivește cam la orice eveniment stilat.

Aranjarea părului, în funcţie de lungimea lui

Când vine vorba de coafuri elegante, părul lung este preferatul stiliștilor, deoarece se poate lucra frumos cu el. În plus, sunt mult mai multe coafuri elegante pentru păr lung decât pentru cel mediu, sau chiar scurt. Dacă vreți o coafură simplă şi elegantă, destul de uşor de realizat, este să întindeţi bine părul, să prindeţi la spate şuviţele rebele de deasupra tâmplelor şi să vă ridicaţi părul în creştet. Câțiva pași și aveți parte de o coafură elegantă, fără prea multă bătaie de cap.

Pentru acele dintre dumneavoastră care sunteți mai romantice, atunci buclele sunt ceea ce vi se potrivește cel mai bine. După ce s-a rezolvat cu problema buclelor, puteți aplica metoda de mai sus, și veți avea un look desprins din poveștile cu zâne. Dacă mai lăsați și câteva șuvițe libere, succesul dumneavoastră este garantat.

În schimb, dacă vă displace ideea părului lăsat liber, iar cocul este pe placul dumneavoastră, mai bine apelați la un specialist. Noi vă recomandăm cocul lejer, cu aspect aparent dezordonat, se află cu siguranță în topul tuturor preferinţelor doamnelor şi domnişoarelor.

Coafuri elegante pentru păr scurt

Cu toate că nu oferă tot atâta opțiuni de ”joacă” precum părul lung, și posesoarele de păr scurt se pot bucura de coafuri elegante. Astfel, părul tăiat drept, stil bob, poate fi tranformat cu uşurinţă, rezultatul fiind un aspect sexy, uşor neîngrijit, cu puţin ajutor din partea produselor de styling. Aveți nevoie doar de ceară, spumă de păr sau fixativ, și tot ce trebuie să faceți este să vă aplicaţi produsul pe păr şi să vă treceţi degetele prin el pentru a-i defini forma.

Dacă totuși nu vi se pare suficient pentru acele ocazii speciale despre care vorbeam, puteţi vorbi cu stilistul dumneavoastră să vă coafeze părul în stilul anilor ‘30, unul recunoscut prin eleganţa la superlativ.

De asemenea, părul uşor ondulat, completat de accesorii de tip vintage, este alegerea perfectă atunci când este acompaniat și de o ţinută specială, aşa că nu ar trebui să refuzați. Și, chiar dacă aveți părul scurt sau mediu, romantismul din dumneavoastră nu trebuie neglijat. În acest caz este nevoie de volum, care poate fi obținut și prin taparea părului în creștet.

Un păr mătăsos, perfect pentru coafurile elegante

Dacă vă doriți coafura elegantă perfect, atunci îngrijiți-vă părul așa cum trebuie. Uneori chiar nu este nevoie de tratamente complicate și costisitoare, mai ales dacă nu vă confruntați cu ceva probleme ale podoabei capilare. Trebuie doar să alegeți șamponul potrivit părului dumneavoastră și să aplicați, din când în când, unele tratamente naturale.

Coafuri elegante, ca de vedetă

Din păcate, timpul este cel care ne dă planurile peste cap atunci când încercăm coafurile elegante. Cu toate acestea, stiliștii susțin că simplitatea merge mână în mână cu eleganța, și în plus, o astfel de coafură nu va fi chiar așa de greu de menținut pe perioada evenimentului special.

Dacă ne referim la coafurile elegante clasice, atunci câteva dintre opțiuni sunt coafurile lejere pentru părul scurt şi mediu, aranjate pur şi simplu cu peria, în timp ce, pentru părul lung, coafurile elegante includ împletiturile, coada de cal elegantă, cocurile chignon sau onduleurile graţioase.

Dacă nu te pricepi la așa ceva, nu încerca să te descurci singură. Coafurile elegante realizate de profesionişti sunt ideale pentru ocaziile speciale la care urmează să participi. În primul rând, înainte de a te decide ce tip de coafură elegantă se pretează în cazul tău, trebuie mai întâi să ţii cont foarte mult de cum eşti îmbrăcată.

Următorul criteriu în alegerea coafurii elegante este că trebuie să ții cont dacă ceea ce-ți doreșto se potrivește sau nu tipologia chipului tău. De exemplu, dacă ai forma feţei alungită, evită să porţi cocuri înalte care nu fac decât să sublinieze şi mai mult acest fapt. Dacă ai un chip rotund, încearcă o coafură care să-ţi încadreze chipul într-un mod armonios.

Urmează apoi și tipul evenimentului special la care urmează să participi. De exemplu, dacă este vorba de o întâlnire de afaceri, atunci alegerea ta să se axeze pe simplitate şi pe regulile de bază ale coafurilor elegante – aspect îngrijit, culoare împrospătată dacă obişnuieşti să te vopseşti şi coafuri cu părul prins, pentru a evita ca acesta să îţi între în ochi pe parcursul întâlnirii de afaceri.

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole