24.2 C
București
luni, iulie 22, 2024

Rochiile lungi, pe înțelesul tuturor!

Din toate timpurile, rochiile au fost considerate a fi principalul atribut al feminității. Iar aici nu avem în vedere doar frumusețea și distincția acestei ținute. Veți vedea imediat la ce ne referim.

În antichitate, femeile se îmbrăcau exclusiv în fuste și rochii, iar pantalonii nici măcar nu intrau în calculele lor.

Perfecte pentru orice ocazie

Preferate de majoritatea designerilor, rochiile lungi sunt perfecte pentru orice ocazie. Fie că mergi la o nuntă pe malul lacului, într-o croazieră, la cumpărături, fie că iei prânzul în oraș cu prietenele. Indiferent de ceea ce faci, fii sigură că toți ochii vor fi îndreptați către tine. La urma urmei, care femeie nu-și dorește să se afle în centrul atenției?

După cum spuneam, orice femeie își dorește să fie admirată. Și, mai ales, să strălucească prin orice ținută pe care o poartă, indiferent de eveniment. Dacă ele nu ar mai ține cont de piesele de îmbrăcăminte alese, atunci poate că nu ar mai exista și veșnica problemă a reînnoirii garderobei sezoniere. Dar, cum femeile sunt ceva mai greu de mulțumit, cu atât mai dificilă este și alegerea unei rochii lungi potrivite. De aceea am decis să vă venim puțin în ajutor. În ce mod? Prin a vă oferi câteva indicații prețioase cu privire la alegerea unei rochii lungi.

Rochiile lungi de seară

Atunci când vine vorba de unele ocazii speciale, alegerea unei rochii lungi corespunzătoare evenimentului poate fi extrem de dificilă. La fel ca și în cazul rochiilor scurte, chiar dacă sunt ceva mai permisive, experții în fashion consideră că rochiile lungi nu sunt potrivite chiar oricui. De fapt, alegerea acestor articole de vestimentație trebuie să fie făcută nu doar după criteriul general ”să fie la modă”. Ci și în funcție de caracteristicile fizice ale fiecăreia dintre noi. Chiar dacă modelul este unul frumos și elegant, acesta nu va veni niciodată la fel pe două siluete total diferite. Așadar, nu vă cumpărați rochii fără să probați înainte. De ce? Pentru că riscați un efect dizgrațios, care nu poate fi reparat cu nimic.

Un look mereu aparte

Pentru a purta rochii de seară lungi, o femeie nu trebuie să fie neapărat înaltă, deoarece lungimea rochiei o poate avantaja, mai ales dacă este accesorizată și cu o pereche de tocuri ridicate. De asemenea, rochiile lungi prezintă un mare atu și acela care constă în efectul vizual de alungire a siluetei, iar aici persoanele puțin mai plinuțe au parte și ele de un mic avantaj. Așadar, alegând o rochie lungă pentru a o purta la o ocazie specială, o femeie care nu este chiar mulțumită pe deplin de greutatea sa va avea un look mult mai sublim cu un astfel de articol vestimentar.

Culorile închise, mereu la modă

Dar, după cum probabil v-ați dat seama și singure, de mare importanță în acest caz este și culoarea ținutei. Niciodată nu se vor demoda culorile mai închise la culoare, precum un grena, un verde sau albastru închis, dar nu trebuie să vă alegeți rochia lungă de seară numai în aceste culori. Puteți experimenta, dar cu mare grijă. De exemplu, dacă rochia lungă pentru care ați optat este cu cu multe imprimeuri, atunci rezultatul nu va fi neapărat unul care să vă mulțumească.

Un outfit care te lasă fără cuvinte

De asemenea, dacă sunteți printre fericitele cu o siluetă de invidiat, cu picioare lungi și subțiri, atunci puteți opta pentru rochii de seară lungi, cu slițul ce pornește de la coapsă în jos. În mod sigur, acesta va fi un look spectaculos, mai ales pentru amatoarele de modă. Ca să nu mai vorbim că posesoara rochiei va capta atenția.

Și totuși, care este rochia potrivită?

După cum am spus mai devreme, trebuie să-ți alegi cu grijă rochia lungă. Pentru că așa cum am spus mai devreme, această ținută nu se potrivește tuturor. Deci, cum puteți alege un model care se potrivește stilului și tipului de siluetă care vă caracterizează?

Mici recomandări din partea experților

Atunci când alegeți o rochie lungă cu un imprimeu spectaculos, respectați regula generală de a lua în considerare mai întâi raportul dintre înălțimea dumneavoastră și dimensiunea imprimeului. Mai pe scurt, dacă înălțimea nu este punctual dumneavoastră forte, nu alegeți printuri mari care să nu adauge deloc valoare, ba chiar din contră.  Optați în schimb pentru acele printuri mici și detaliate.

De asemenea, pentru minion, dungile orizontale la o rochie lungă nu reprezintă un avantaj. Ca un ultim sfat, dacă nu sunteți chiar posesoarea a ceea ce s-ar numi o siluetă perfectă, dungile verticale sunt cele care dau impresia că nu aveți chiar atât de multe kilograme în plus.

Modelele versatile vă scot din impas

Dacă nu vreți să greșiți cu rochiile lungi, cel mai bine este să renunțați să căutați ce este mereu la modă și să le dați o șansă modelelor versatile care, cu ajutorul accesoriilor, se pot transforma cu ușurință de la o ținută casual la cea de zi cu zi și invers.

Rochiile lungi în nuanțe neutre sunt considerate ideale de purtat atât pentru zi cat și pentru seară, iar aici ne referim la modelele în culori precum negru, maro, gri, alb si bleumarin, care sunt întotdeauna considerate la modă. Aceste nuanțe pot fi folosite în aproape  orice combinație, așa că nu greșești niciodată.

Sperăm ca micile noastre recomandari să vă fie de ajutor îi că de acum înainte, rochiile lungi să își facă loc în garderoba ta și să le porți mai des, și nu doar la ocazii speciale.

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole