24.2 C
București
luni, iulie 22, 2024

Stil și eleganță, cu bluza potrivită

Atunci când vine vorba despre ce rochie, bluza sau altă piesă vestimentară să îmbrace, femeile au mult de furcă. Spre disperarea bărbaților care așteaptă ore în șir ca acestea să încheie operațiunile necesare. Și să iasă odată pe ușă. Chiar dacă într-un final ea va fi mulțumită de ce a reușit să facă, în momentul în care va ajunge la destinație, va găsi o altă urmașă a Evei pe care să fie invidioasă din cauza hainelor alese.

Bluzele, mereu la îndemână

În categoria modei feminine clasice, bluzele ocupă un loc aparte. Ele au avantajul că merg perfect atât la o ținută pentru week-end, dar și la serviciu. Le poți purta și împreună cu jeanșii la diferite ținute și ocazii împreună cu diferite accesorii. Iar ținuta ta va fi mereu potrivită cu tema evenimentului.

Și cum vorbeam despre bluze, trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că majoritatea femeilor includ bluzele, alături de topurile moderne, în categoria hainelor preferate. Dacă alegi ca în garderoba ta să se găsească multe bluze originale, de firmă, atunci poți fi sigură că mereu avea un look modern, care va atrage privirile celor din jur. În plus, designerii s-au întrecut pe ei și ai parte de o gamă largă de alegere. Există numeroase modele, culori și motive, care pot fi îmbinate și combinate în ”n” feluri. Cu ce scop? Pentru ca tu să ai parte de look-ul pe care ți-l dorești. Indiferent de tipul siluetei, ocaziile sau preferințele în materie de modă, cu o bluză originală, de firmă, vei putea crea ținute încântătoare.

Ce alegem?

După cum spuneam, există o mulțime de variante de a alege bluza care să ni se potrivească perfect. Dar tocmai aici intervine dificultatea, pentru că ne simțim copleșite și nu mai știm ce să alegem. Dacă și dumneavoastră vă confruntați cu această problemă, vă oferim câteva sugestii.

Bluzele cu decolteul rotund elegante, sunt veritabile clasice și nu se vor demoda prea curând. Ușor cambrate, la care puteți accesoriza o eșarfă frumoasă sau cu un colier interesant. Astfel, veți vedea că aveți parte de un stil unic, ce vă caracterizează perfect. Pentru zilele ceva mai reci, puteți combina această bluză și cu un cardigan.

Bluza cu decolteul mare pătrat sau în forma literei ”U”, lungește vizual gâtul. Și, de asemenea, lărgește ușor umerii. Accentele moderne precum încrețiturile, volănașele și inserțiile din dantelă, transformă bluzele în ceva ce nu poate fi ignorat. Pe aceasta au mizat și marii deigneri, atunci când și-au creat bluzele lor originale.

Pentru fiecare tip de siluetă se potrivesc bluzele cu decolteul în ”V”. Acestea creează un decolteu perfect. În același timp, lungesc vizual gâtul și conferă feței un aspect mai suplu.

Sportul și bluzele

Bluzele tradiționale purtate de către jucătorii de golf, polo sau tenis  și-au cucerit locul binemeritat în garderoba feminină. Arată la fel de bine cu jenși lejeri și balerini, și pot fi folosite și în combinație cu pantaloni subțiri și tocuri. Dacă vreți ceva ce nu se demodează niciodată atunci folosiți tocmai acele bluze originale, de firmă, unicolore, sau cele în dungi moderne, ori cu imprimeurile feminine. Acestea dau impresia de prospețime. Iar culorile și modelele vor fi ceva ce nu va ieși prea curând din preferințele femeilor.

O joacă plină de stil

Cei care sunt nume grele în industria fashion s-au întrecut pe ei înșiși în a crea acele bluze originale, de firmă, care să fie pe placul Evelor, pentru că se știe cât de pretențioase sunt acestea. ”Joaca” cu croiala și modelul crează din categoria bluzelor de damă, ceva cu adevărat unic. Experții în domeniu sunt de părere că, mai nou, decolteul pătrat a revenit în tendințe, iar cel croit frumos vine să ofere femeii acea grație și eleganță specifică doar lor.

Bluzele pline cu volănașe, fundițe și încrețituri mărunte oferă celor care le poartă un look romantic și tineresc.

Combinații nenumărate

Bluzele originale, de firmă, constituie baza garderobei, care oferă posibilitatea îmbinării trendurilor creând combinații moderne împreună cu alte piese de vestimentație și accesorii și permit exprimarea unui stil individual. Studiați puțin și informațiile de pe internet și vedeți că aveți parte de numeroase modele la modă în diverse culori. În acest sezon la modă sunt bluzele în dungi sau scurte, care se potrivesc perfect la pantaloni și fuste cu talie înaltă. Iar cum toamna şi iarna avem nevoie mai mult decât orice de ceva care să ne binedispună, este obligatoriu să avem câteva bluze frumoase și de firmă în garderobă.

Ia, bluza românească, este pe val

Ia a fost de-a lungul timpului atât de reinventată şi de modificată, încât astăzi poţi găsi destul de uşor cămăşi, bluze care se limitează doar la a imita aspectul ei. Cele mai multe dintre rămân la stadiul de copii lipsite de originalitate și stil, și nu putem vorbi în acest caz de acele bluze care au făcut înconjurul lumii.

Pentru a învăța să deosebiți o ie autentică românească de una care este doar o imitație, atunci trebuie să vă uitați cu atenție pe dosul broderiei. Veți observa păşiturile făcute de mână, de la un model la altul, dar şi nodurile firelor. Indiferent de zona geografică pe care o reprezintă şi indiferent de materialul din care este confecţionată (bumbac, in, borangic, cânepă), ia veritabilă este un produs pe care, doar la o simplă privire, te face să că auzi în urechi muzica naiului, vsă ezi cu ochii minții fete și flăcăi prinși în Ciuleandra, iar mirosul proaspăt al pământului îți inundă nările. În cazul unei ii autentice, tivul şi încreţiturile sunt făcute manual.

 

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole