21.3 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Cinci lucruri care să nu îți lipsească din bagaj, ca om de afaceri

Prin natura job-ului, ești de multe ori pe drumuri pentru a îndeplini sarcini de lucru în afara localității. Sau poate că ești un om de afaceri mereu pe drumuri. Oricare ar fi situațiile, cu siguranță călătoriile de afaceri implică destul de multe pregătiri. De aceea, e necesar și un bagaj consistent. Fiindcă știm că ai multe lucruri de împachetat. Prin urmare, am încercat să îți facem această misiune ceva mai ușoară. În ce fel? Prezentându-ți un minimum de 5 lucruri care nu trebuie să lipsească din valizele tale, sau din geanta de voiaj.

Tehnologie portabilă și accesorii

În această categorie intră o mulțime de dispozitive și gadget-uri menite să îți vină în ajutor. Adică pentru a răspunde la mail-uri, a face prezentări, a încheia contracte și multe altele. Să vedem care ar fi fi cele mai importante dintre ele.

 • Tabletă și laptop

Este de la sine înțeles că ai nevoie de un laptop, dar și de o tabletă. Sunt dispozitive esențiale care nu trebuie să lipsească din bagaj. Trebuie să ai grijă doar să ai suficientă baterie și, evident, să nu îți lipsească nici încărcătorul din bagaje. Cât despre utilitatea acestora, nu mai este nevoie să detaliem cât de importante sunt, așa că ne rezumăm doar să ți le enumerăm.

 • Căști

Nu ne referim doar la cele prin care asculți anumite informații despre partenerii de afaceri, despre cum să îți faci o prezentare atractivă sau recapitulezi anumite informații care îți sunt utile în această călătorie de business, ci și la acele dispozitive prevăzute cu anulare de zgomot. Uneori până ajungi la destinație folosești anumite mijloace de transport destul de… zgomotoase, așa că ai nevoie să te concentrezi în liniște pe anumite aspecte. Căștile despre care ți-am amintit sunt excelente în acest sens pentru bagaj.

 • Power Bank

Când nu ai acces la prize și trebuie să îți încarci dispozitivele electronice cu care ai pornit la drum, un power bank portabil este tot ce ai nevoie. Evident, nu uita ca la rândul său și acesta să fie încărcat înainte de a pleca în călătorie.

Organizarea documentelor și a actelor

O călătorie de afaceri presupune și transportul fizic al multor acte în bagaj, așa că dacă nu vrei să cauți înnebunit cele necesare în ultima clipă, este important să fii bine organizat. Să vedem așadar ce ai nevoie în acest sens.

 • Husă pentru documente

Păstrează-ți în ordine documentele importante, de care ai mereu nevoie, cum ar fi cartea de identitate, permisul, sau dacă este cazul, pașaportul, biletele de avion și tot ce mai este nevoie. Pentru a le proteja de eventualele accidente, dar în același timp să îți mereu la îndemână, folosește o husă specială.

 • Organizator de cablu

Multe dintre dispozitivele electronice de care ai nevoie pe drum au nevoie de încărcător, iar asta presupune destul de multe cabluri, mai ales dacă nu te-ai dotat cu un power bank portabil. Prin urmare, în acest caz, un organizator de cabluri se dovedește mai mult decât util.

 • Agendă și pix

Chiar dacă trăim în era tehnologiei, asta nu înseamnă că nu ai nevoie încă de o agendă și instrumente de scris, pentru a-ți nota multe informații utile, numere de telefon, idei, să schițezi câteva prezentări și multe altele.

Articole de îngrijire personală

 • Produse de igienă personală

O geantă mică în care să se regăsească produse de igienă personală de care nu te poți dispensa nu are voie să îți lipsească din bagaj. În aceasta trebuie să se regăsească șervețele umede pentru corp și față, pastă și periuțe de dinți, săpun, antiperspirant și tot ce mai consideri tu că îți este necesar.

 • Gel de duș și șampon

Sunt alte două produse mai mult decât necesare, și nu trebuie să detaliem și de ce facem această afirmație. Dar, atât în cazul lor, cât și a celorlalte produse de igienă personală, pentru a nu ocupa prea mult spațiu, poți opta pentru cele Travel-Size, mult mai compacte, dar la fel de utile.

 • Aparat de bărbierit/ articole de machiaj

Pentru a avea mereu un aspect plăcut și să te prezinți impecabil, o mașină de bărbierit sau articole de machiaj, după caz, nu trebuie să te lipsești de ele.

Haine și accesorii

 • Articole vestimentare

O ținută inspirată vorbește despre tine mai mult decât 1000 de cuvinte. Ai nevoie de ținute care să te pună în valoare, dar care să sugereze celor cu care intri în contact că au de a face cu o persoană de încredere. Evident, trebuie să fie și confortabile, pentru cazul în care deplasarea se prelungește.

 • Accesorii

O cravată inspirată, o curea de calitate sau poate o eșarfă elegantă îți pot personaliza ținuta și să-ți ofere un look rafinat și profesionist.

Gustări și apă

 • Termosuri sau sticle cu apă

Pentru a te hidrata în mod corespunzător, sau pentru a savura un ceai sau o cafea caldă, un termos nu trebuie să lipsească din geantă.

 • Gustări sănătoase

Dacă pleci la drum lung, din valiza ta nu trebuie să lipsească și ceva de ronțăit. Apelează la acele gustări sănătoase, care nu doar că îți astâmpără foamea, dar te ajută ca să îți menții energia la cote ridicate , la fel și concentrarea.

Cam acestea au fost recomandările noastre, cu lucruri care să te însoțească în călătoria de afaceri. Evident, tu știi mai bine care îți sunt cele necesare, dar oricum ar fi, nu te aglomera prea mult!

 

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole