21.3 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Gadget-uri inovatoare care te ajută pentru studiu

Pentru mulți dintre noi, atunci când aud de gadget-uri, se gândesc la niște minuni ale tehnologiei. Numai bune pentru relaxare. De fapt, nu este chiar așa, fiindcă există multe astfel de echipamente care îți pot face viața mai ușoară. Chiar și în cazul studenților, aceștia au la dispoziție multe instrumente inovatoare prin care procesul de studiu devine mult mai simplu. Și, de ce nu, chiar mai captivant. De acestea din urmă am decis să ne ocupăm și noi pe scurt, în rândurile de mai jos. Te invităm să le descoperi.

Tablete și/sau laptop-uri

Deja nu îți spunem niciun fel de noutate, nu? Aproape că nu mai există student care să nu fie dotat cu astfel de echipamente. Ele au devenit de-a dreptul esențiale pentru studiu. Mai ales de când cu perioada pandemiei, toată lumea a înțeles că au mare nevoie de astfel de dispozitive. La ce folosesc cele două? În primul rând sunt foarte versatile, și cu ajutorul lor studenții își pot lua notițe. Sau pot să participe la cursuri și seminarii desfășurate în mediul virtual. Ori să acceseze manual informații de care au nevoie. Ori își pot crea, cu ajutorul lor, prezentări și proiecte pentru la facultate. Dacă ar fi să facem o recomandare în acest sens ar fi tabletele din seria iPad sau laptop-urile din gama Microsoft Surface.

Cărți electronice

Pentru cei a căror facultate presupune studierea a multor materiale scrise, cărțile electronice sunt instrumentele perfecte. Cu alte cuvinte, acele eReader pe care le cunoaște toată lumea. Nu doar că nu sunt masive și pot fi transportate ușor, dar propriu-zis nu exagerăm cu nimic atunci când spunem că porți cu tine o întreagă bibliotecă. Și, dacă ceva mai sus am dat și câteva exemple, și acum vom proceda la fel. Printre cele mai populare alegeri pentru studiu sunt Kobo și Kindle de la Amazon. De ce? Fiidncă, printre avantajele lor, se numără  sincronizarea cu multe servicii de cărți electronice. Dar și iluminarea integrată.

Echipamente de înregistrare video sau audio

De fapt, înregistrarea audio a cursurilor și a seminariilor este o practică destul de veche. Însă acum dispozitivele prin care poți să faci asta au evoluat destul de mult. Și nici nu te poți plânge, pentru că există o mulțime de gadget-uri de înregistrare video sau audio. Ori poate că amândouă în același timp. În orice caz, ele au evoluat enorm și a devenit mai mult decât simplu să înregistrezi prelegerea unui profesor sau discuțiile de la un seminar. Eventual, poți folosi în scop de studiu și telefonul mobil. Însă calitatea imaginii și a sunetului s-ar putea să nu fie atât de ridicată pe cât îți dorești tu. Aici nu mai dăm exemple, pentru că fiecare are propriile preferințe. Și se descurcă după cum poate.

Organizatoare de timp

La prima vedere, nu pare acel gadget de care ai nevoie neapărat pentru a studia așa cum trebuie, ci mai mult un moft. De utilitatea lui îți dai seama cel mai bine în sesiune, sau în apropierea acestui moment, pentru că trebuie să îți creezi un program de studiu bine organizat. În acest sens, acele dispozitive care te ajută să îți gestionezi mai bine timpul sunt de neînlocuit. Un Apple Watch, orice smartwath ori poate un Pomodoro Timer sunt perfecte, deoarece sunt prevăzute și cu multe funcții care se pot dovedi acum utile.

Tablete grafice sau stylus-uri

Ești student/ă la Arte, Arhitectură sau alte facultăți unde este nevoie să faci frecvent lucrări care implică crearea de prezentări și proiecte detaliate? Atunci ai nevoie nevoie de tablete grafice sau stylus-uri care îți fac acum viața mai ușoară. Vei avea o precizie mult mai ridicată. Și, de asemenea, vei putea face și anumite notițe și, în acest fel, te vei putea prezenta cu proiecte perfecte.

Căști cu anulare de zgomot

Dacă locuiești la cămin și vrei să studiezi cu atenție, știi și tu prea bine că este aproape imposibil să faci asta. Acea clădire este mereu plină de zgomot, de studenți care intră și ies din cameră, colegi care poate nu sunt atât de conștiincioși ca și tine sau ei au examen în altă zi, iar tu ai nevoie de mai multă liniște pentru a te concentra mai bine. Cum procedezi? Nimic mai simplu: îți faci rost de niște căști de anulare a zgomotului și totul va fi mult mai ușor așa. Ca o glumă, de final, păcat că nu s-a inventat ceva care să îți și crească și cheful de învățat, care pare că a dispărut undeva, pe la începutul anului universitar!

Echipamente de traducere instant

Dacă studiezi într-o limbă străină sau ai nevoie pentru prezentarea ta de a pune cap la cap informații din surse de informare scrise într-o limbă străină, poate fi destul de frustrant să te apuci mai întâi să-ți traduci aceste date și apoi să le studiezi. Nu mai zicem și de timpul pierdut în acest fel. De aceea, pe piață există multe dispozitive de traducere instant, care te scutesc de toate aceste etape, pentru ca tu să te poți concentra mai bine pe ceea ce ai de făcut.

Pentru studenții care se confruntă cu studiul într-o limbă străină sau care lucrează cu materiale în diverse limbi, dispozitivele de traducere instantanee precum Google Translate sau dispozitive dedicate pot fi extrem de utile. Acestea facilitează înțelegerea și traducerea rapidă a textelor sau a explicațiilor în timp real.

Whiteboard-uri interactive

Deja, în tot mai multe instituții de învățământ superior din țară s-au introdus astfel de dispozitive, iar avantajele acestora sunt numeroase. Este mult mai simplu de înțeles anumite informații, de a face cursurile și seminariile ceva mai atractive și să lucrezi la proiecte interesante cu ajutorul lor.

Calculatoare grafice

Studenții la Științe sau Inginerie au nevoie neapărat de calculatoare grafice. Cele mai bune sunt HP Prime ori poate Texas Instruments TI-84 deoarece vin în fața celor interesați cu funcții avansate care permit rezolvarea mult mai rapidă a anumitor calcule complexe ori a unor ecucații dificile.

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole