21.3 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Greșeli care îți pot strica machiajul

Reprezentantele sexului frumos sunt mereu în căutarea unui aspect exterior plăcut. Pentru asta nu ezită să facă multe cheltuieli sau sacrificii. De data aceasta nu ne vom ocupa despre piesele vestimentare care îți compun ținuta, ci vom analiza câteva dintre tainele unui machiaj reușit. Pentru că da, o bună parte dintre femei nu concepe să iasă din casă fără să se aranjeze un pic. Măcar cu puțin ruj pe buze sau cu puțin rimel pe pleoape. Din păcate, din dorința de a arăta cât mai bine, multe fac și greșeli, care le pot strica machiajul. De altfel, pentru a le veni în ajutor, specialiștii în makeup s-au pus de acord care sunt cele mai frecvent întâlnite greșeli de machiaj pe care le fac femeile. Ai grijă ca tu să le eviți, de aceea ți le prezentăm mai jos!

Alegi greșit fondul de ten sau anticearcănul

Să știi că, deși pare una dintre cele mai simple misiuni, nu sunt puține femeile care fac greșeli grave. Din cauza acestor greșeli, sunt taxate destul de acid de cei din jurul lor. Hai să vedem mai bine despre ce este vorba!

Alegerea nuanței de fond de ten sau de anticearcăn potrivită pentru tine nu este o treabă tocmai ușoară. Ca să nu mai zicem că trebuie să ții cont și de sezonul în care cumperi produsul. Da, exact, vara, atunci când ai parte de acel bronz pe care ți-l dorești, ar fi cazul să achiziționezi produse  cu cel puțin două nuanțe mai închise decât folosești de obicei. Poate cea mai frecventă greșeală care îți poate strica machiajul este că aplici anticearcănul în nuanță mai deschisă decât fondul de ten.

Rezultatul este unul pe care sigur nu-l dorim: avem parte de pete albicioase, intestetice și complet nenaturale. Ele atrag atenția exact asupra zonelor pe care dorim să le mascăm. Prin urmare, ține cont și de aceste mici recomandări pe care tocmai ți le-am făcut. Dacă vrei să ai parte mereu de acel aspect natural, care să nu dea impresia unui ten sufocat de machiaj, în special în perioada sezonului estival,

Folosești prea mult tuș

Este adevărat, tușul dă impresia de ochi mari și conferă profunzime privirii. De aceea se numără și printre preferatele tale. Dar, după cum ne spun experții în make-up, și la acest capitol, multe femei sunt corigente: fie trasează linii prea pronunțate care strică machiajul, fie se duc prea departe de linia naturală a ochiului. Sau apelează la acele ”codițe” care ne fac să ne întrebăm ce a fost în mintea lor atunci când le-au făcut. Specialiștii susțin că tușul trebuie dus cât mai aproape de linia ochilor. Iar linia de tuș trebuie să fie subțire, trasată din maxim două straturi. Poate că nu este chiar atât de greșit să exersezi mai mult aceste linii. Drept urmare, poți profita din plin de zilele când stai acasă pentru a deveni o adevarată profesionistă.

Te aglomerezi inutil

Niciodată nu încerca să scoți în evidență mai multe trăsături, pentru că riști ca efectul obținut să fie total opus celui pe care-l voiai. Ochii sau buzele, niciodată amândouă, este regula pe care o aplică make-up artiștii, dar mult prea des încălcată de femei. Dacă folosești un ruj roșu pentru a-ți pune în valoare buzele, atunci ai nevoie doar de puțină mascara și foarte puțin fard de pleoape, preferabil auriu sau bej. Dacă ochii sunt cei care vrei să atragă atenția, atunci pentru buze optează un gloss în nuanțe nude sau roz. Sunt mici trucuri de efect, dar care te ajută să fii cu adevărat ravisantă. Iar toți cei din jur să-ți admire machiajul perfect. Și este vreo doamnă sau domnișoară care nu își dorește acest lucru?

Prea mult luciu dăunează

Tuturor ne place să avem un ten luminos, care să dea impresia de sănătate și hidratare. De aceea, iluminatorul este preferatul femeilor. Însă nu exagera cu aplicarea pe toate zonele feței, pentru că vei arăta ca un bec. De fapt, specialiștii în make-up ne spun că prea multă strălucire conferă un aspect nenatural și îmbătrânește. După cum vezi, este chiar simplu să greșești  machiajul în încercarea ta de a-ți oferi un look plin de prospețime și lumină cu ajutorul dat de illuminator.

Aplici mascara pe genele de jos

Chiar și femeiele care nu obișnuiesc să se machieze prea mult, nu ies din casă fără puțin rimel și gloss sau ruj pe buze. Aici am vrut să ajungem. Chiar dacă folosim un produs de o bună calitate, tot se poate aduna sub ochi, iar aspectul nu este unul care să te dea pe spate. Dacă vrei o privire profundă, este suficient să aplici mascara pe genele superioare. Cum? Dând un strat în plus în colțul extrem al ochiului.

Sperăm că micile noastre îndrumări ți-au fost de folos și ai putut să identifici mai ușor greșelile pe care le făceai, evident neintenționat. Acum, că ești mult mai bine pusă la punct cu aceste detalii, nu mai rămâne decât să aplici și cele învățate. Și, ca o mică paranteză pentru tine, o mai bună hidratare și odihna suficientă fac minuni pentru tenul tău. În acest fel nu mai ai nevoie de atât de multe produse de înfrumusețare, iar aspectul natural să știi că este din nou în tendințe. Succes și nu uita ce ai aflat!

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole