21.3 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Coafurile cu bucle, simbolul feminității

Dintotdeauna, pentru femei în special, părul este un simbol al senzualității, frumuseții şi, fără îndoială, un adevărat aliat în arta seducţiei. Și ce coafură este una care conduce detașat în topul preferințelor, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților? Răspunsul este unul atât de simplu, încât oricine îl știe: coafurile cu bucle. Toate bune și frumoase, dar de aici însă apare eterna problemă a femeilor, cum să obţii buclele perfecte? Secretul acestei coafuri lejere şi romantice are la bază, de fapt, în câteva trucuri pe care orice femeie trebuie să le cunoască. De aceea, vom încerca să îți venim în ajutor cu câteva mici indicații care te vor face să fii mereu admirată de cei din jur pentru look-ul tău unic, ușor de recunoscut.

Lasă părul să se usuce natural

Buclele sunt foarte uşor de obţinut dacă coafezi părul când acesta este ușor umed. După spălare lasă-l să se usuce natural şi tamponează-l mereu cu un prosop, deoarece părul uscat cu uscătorul se poate electriza.

Spray de protecție pentru păr

Foloseşte un spray de protecţie, pulverizând fiecare şuviţă și aplică o spumă pentru păr, pornind de la vârfuri către rădăcina firelor. Pentru a da impresia unui păr plin de volum, împarte-l în porţiuni mici, iar pentru a obţine același efect, poartă-l cu cărare pe o parte. Rezultat garantat, mai ales dacă ai părul fragil și cu firul subțire

Atenție la fixativ!

De asemenea, încearcă să desparţi buclele cu ajutorul degetelor şi nu folosi în acest scop peria, pentru că le va strica forma. Spray-ul fixativ te poate ajuta ca buclele tale să reziste cât mai mult timp. Fii atentă să nu exagerezi şi pulverizează cu măsură, pentru că altfel riști un rezultat… care să spunem doar că nu va fi pe placul tău.

Gelurile, ceaea sau spuma nu trebuie aplicate sub influenţa temperaturilor ridicate, ele încep să se topească şi face ca părul să pară lipicios şi murdar. Și nimeni nu vrea asta, suntem siguri.

Coafuri cu bucle pentru păr lung

Dacă ai părul lung, îți prezentăm o coafură cu bucle plină de stil, despre care vei rămâne surprinsă cât de ușor se realizează. Mai întâi, spală-te bine pe cap, pentru un păr strălucitor și plin de prospețime. Folosește apoi uscătorul până când părul este parţial uscat și împarte-l în șuviţe groase. Rulează atent fiecare șuviţă și prinde-o cu câte o agrafă chiar la baza capului. Abia acum poți trece la uscarea în totalitate a părului. Când acesta este complet uscat, desfă-ţi șuviţele; dacă buclele ţi se par prea îndrăzneţe pentru preferințele tale, piaptănă-te ușor cu o perie, pentru a le mai tempera puțin.

Păr mediu

Desigur că și tu ai folosit placa de păr doar pentru a-ți îndrepta părul. Ei bine, află că acest dispozitiv se poate dovedi la fel de folositor și pentru a obține buclele dorite! Iată o coafură foarte ușor de realizat: în partea din faţă, inclusiv bretonul – dacă este cazul, întoarce șuviţele spre exterior; în rest, ondulează vârfurile. Această coafură este ideală pentru un păr tuns în scări, pentru că vei obține un look tineresc, iar podoaba ta capilară va fi invidiată de toată lumea.

Păr scurt

Te-ai tuns bob, dar nu ai îndrăznit niciodată să-ţi faci onduleuri, de frică să nu ai parte de un efect dezastruos. Dacă vei urma pașii noștri, vei scăpa de această temere. Maai întâi, usucă-ţi foarte bine părul proaspăt spălat. Buclele se realizează foarte ușor cu ajutorul unui ondulator de mărime medie. Pentru a nu-ţi degrada podoaba capilară, nu lăsa ondulatorul să acţioneze mai mult de un minut pentru fiecare șuviţă. De asemenea, e recomandat să-ţi alegi un aparat la care să poţi seta temperatura – dar asta știi deja. La final, pulverizează un pic de fixativ cu putere medie, de la o distanţă de circa de 20 de cm de scalp. A fost așa greu?

Sfaturi pentru bucle perfecte

În rândurile de mai jos, avem câteva indicații pentru tine, dacă vrei să te bucuri de buclele perfecte.

Nu te spăla zilnic pe cap

Spală-te de maximum două ori pe săptămână. Sebumul nu trebuie distrus în totalitate, deoarece ajută la modelarea buclelor, dar nici părul gras nu este o imagine prea plăcută.

Uleiul de argan, ajutorul tău de nădejde

Foloseşte şampoane, măşti şi balsamuri speciale pentru părul creţ, care conţin substanţe uleioase. Alege ceva natural, uleiul de argan este ideal. Ce-i drept, este și ceva mai scump.

Piaptănă părul când e ud

Piaptănă părul doar când e ud, cu un pieptene de lemn, cu dinţii rari. În felul acesta, nu se rupe aşa uşor. Acesta este singurul moment în care părul creţ poate fi pieptănat. După uscare, acesta se modelează doar cu degetele.

Spumă remineralizantă

Aplică pe lungimea părului umed o spumă remineralizantă împotriva uscării firului, sau o cremă specială pentru definirea buclelor care le hidratează şi le păstrează elasticitatea.

Păr plin de volum

Dacă vrei să ai o coamă leonină, plină de volum, atunci usucă părul cu capul în jos. Foloseşte un uscător cu difuzor pentru a nu risca să usuci prea tare firul de păr. Căldura este bine să fie difuză şi nu directă.

Pentru bucle mai uniforme poţi folosi un ondulator. Dacă nu ai, răsuceşte, pur şi simplu, şuviţele pe degete şi pune-le apoi clipsuri, nimic nu este imposibil. La sfârşit, aplică un produs de luciu care dă firului o greutate mai mare.

Cremă specială pentru părul creț

Ai observat și tu că după o noapte de somn, părul îşi pierde din volum sau se turteşte într-o zonă a capului. Pentru a remedia situaţia, aplică o cremă specială pe lungimea firului şi usucă puţin părul ţinând capul în jos. Părul creţ nu se tunde foarte scurt deoarece va da senzaţia de coafură nearanjată, ciufulită.

 

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole