21.3 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Cele mai frumoase cascade din România

Lumea întreagă a auzit de Cascada Bigăr și a tresărit surprinsă atunci când a aflat de prăbușirea ei. Cu toate acestea, țara noastră mai are încă multe alte cascade frumoase.  Poate nu îndeajuns de popularizate precum aceasta. Dacă vrei să le cunoști pe unele dintre ele, măcar prin intermediul calculatorului, am pregătit și noi o listă.

Cascada Vălul Miresei

Începem lista noastră cu una dintre cele mai cunoscute cascade, aflate în Munții Apuseni. În drumul lor, apele parcă se scurg în trepte, pe o stâncă aproape vertical, oferind iluzia optică a unui văl. Evident, există și unele legende care însoțesc acest loc, iar pentru a le afla discută cu oamenii de aici.

Cascada Șușara

Parcul Național Retezat își întâpină oaspeții cu multe minuni naturale, iar Cascada Șușara se află printre ele. Apele ei tumultuoase dau impresia că se prăbușesc de-a lungul unei stânci. Dacă ai ajuns aici, aproape că nu îți va veni să crezi de cât de frumoasă este zona.

Cascada Cailor

Din nou avem de a face cu una dintre cele mai cunoscute cascade din România. Astfel, sunt destui cei care aleg să vină aici ca să îi descopere frumusețea. Situată în Munții Rodnei, această cădere naturală de apă are o înălțime de 90 de metri, iar pentru a ajunge la ea, vei avea de parcurs unul dintre cele mai frumoase trasee montane din țară/

Cascada Bâlea

Frumusețea Munților Făgăraș nu ar fi fost complete dacă ei nu ne-ar fi oferit cu generozitate Cascada Bâlea. Vegetația din zonă face o pereche frumoasă cu căderea apei, iar cei care i-au descoperit farmecul susțin că dacă închizi puțin ochii, auzi în ureche șoapte ale unor ființe despre care până acum credeai că sunt doar o poveste pentru copii.

Cascada Lotrișor

Situată în Munții Parâng, această cădere de apă este mai mult un fel de bijuterie naturală a Olteniei. Apele cristaline își fac drum printre pereții unei stânci abrupte, creând un cadru de poveste în mijlocul naturii.

Cascada Pruncea

Ai auzit vreodată de Munții Căpățânii? Dacă nu, atunci caută ca în următoarea vacanță să petreci câteva zile aici, pentru că ai parte de o mulțime de minuni ale naturii care abia așteaptă să ți se dezvăluie. Printre acestea se află și Cascada Pruncea, și nu zicem mai mult, pentru a-ți lăsa plăcerea de a descoperi singur ceea ce te așteaptă aici.

Cascada Tăul dintre Brazi

Bucovina este acel ținut românesc în care, uneori, obosit și El, Dumnezeu coboară periodic. Cum altfel s-ar explica mulțimea de frumuseți ale zonei, oamenii curați la suflet și liniștea pe care o simți când ajungi pe aceste meleaguri. În inima Bucovinei, Cascada Tăul dintre Brazi este cea care întregește frumos totul, și trebuie obligatoriu să o vezi și tu.

Cascada Tamina

Un nume nou pentru tine, nu-i așa? Nu-ți face griji, nu sunt prea mulți cei care au ajuns aici, în Munții Țarcu pentru a descoperi Cascada Tamina. Situată la altitudini înalte, cascada impresionează printr-o cădere de apă de o frumusețe desprinsă parcă din alte lumi, iar șansa de a putea admira peisajele pe care munții Țarcu le oferă privirilor tale, face să merite orice effort pe care l-ai făcut până ai ajuns aici.

Cascada Răchițele

Amplasată tot în Munții Apuseni, precum multe alte cascade, și aceasta își merită pe deplin locul pe lista noastră. Apele ei se coboară la vale printre locuri ireal de frumoase, iar pentru a ajunge la ea, un drum prin pădure este tot ce ai nevoie pentru a scăpa de griji și a te reconecta cu natura.

Cascada Moara Dracului

Cascada Moara Dracului din Munții Gilău te așteaptă nu doar cu pe, o sursă de legendă și frumusețe naturală. Apele străbat în drumul lor stânci abrupte, creând un adevărat spectacol al naturii. Totul în jur te impresionează, pornind de la căderea de apă și până la peisajele impresionante și pitorești.

Cascada Râmeț

Aceiași munți Apuseni găzduiesc o altă cascadă, renumită prin frumusețea ei. Este destul de cunoscută de turiști, și de aceea nu sunt deloc puțini cei care vin aici în căutare de liniște și frumos. Dacă ajungi și tu, ai grijă să ai suficient spațiu în telefon pentru a face cât mai multe fotografii, pentru că se merită.

Cascada Beușnița

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, unul dintre cele mai frumoase frumuseți naturale ale țării noastre este și locul unde vei putea admira Cascada Beușnița. Este un loc mai degrabă pe placul celor care apreciază farmecul naturii sălbatice, iar dacă și tu te numeri printre ei, trebuie să descoperi la rândul tău multe dintre surprizele pe care natura le-a pregătit pentru tine.

Cascada Vața de Sus

O adevărată perlă a Munților Apuseni, Cascada Vața de Sus te întâmpină cu un peisaj de basm. Aproape că nu-ți mai vine să pleci de aici, pentru că simți că în sfârșit ai găsit locul unde sufletul tău și-a găsit liniștea, în pofida zgomotului produs de căderea de apă.

Cascada Capra

Cascada Capra din Munții Făgăraș este cea care încheie lista noastră, una care este incompletă din păcate, pentru că sunt multe căderile de apă care ar merita să se afle aici. Un cadru de poveste se deschide în fața ochilor, iar pentru a ajunge aici ai parte de multe aventuri. În plus, Munții Făgăraș nu sunt unii săraci cu frumusețile naturale, așa că nu mai ai niciun motiv pentru a refuza să descoperi una dintre cele mai frumoase cascade din România.

 

 

 

 

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole