21.3 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Destinații de vacanță în România, pe care nu vrei să le ratezi

Deși poate pentru mulți dintre noi un concediu petrecut în afara granițelor țării reprezintă cea mai bună alegere, trebuie să recunoaștem că nu suntem de accord. Țara noastră încă mai are multe de oferit. Prin urmare, suntem convinși că majoritatea românilor nu au vizitat multe dintre minunile ei. De aceea am decis să îți facem și noi, pe scurt, o listă cu cele mai frumoase destinatii de vacanță de la noi din țară. Suntem mai mult decât curioși să aflăm pe care dintre ele le cunoști.

Valea Zălanului

Situată în județul Mureș, Valea Zălanului nu este acel gen de destinație turistică de care au auzit mulți. Tocmai de aceea te cucerește, prin frumusețile naturale ale zonei. Dacă ești în căutarea unei destinatii care să te facă să scapi de stresul de peste an, aici trebuie să ajungi. Pădurile de brazi și munții sunt tot ce ai nevoie. În plus, vei adora să explorezi traseele montane. Sau să vizitezi biserca de lemn de aici și să discuți cu localnicii.

Săpânța-Peri

De această data nu îți spunem o noutate, pentru că este un loc a cărui faimă a trecut și granițele țării. Sunt foarte mulți străinii care aleg să vină aici pentru a vizita Cimitirul Vesel. Și a simți pe viu ce înseamnă tradițiile autentice. Și atunci, tu de ce ți-ai refuza aceasă șansă? Nu mai credem că este necesar să îți spunem care ar fi atracțiile zonei, pentru că le cunoaște toată lumea. Astfel, o vacanță aici reușește să te transforme. Adică te va face să devii un om mai bun. Și mai atent la cei din jurul tău și chiar ceva mai sensibil la frumos.

Cheile Dobrogei

Ai auzit de Cheile Bicazului, Cheile Nerei… dar știi oare cât de frumoase sunt și Cheile Dobrogei? Aflate în partea de sud-est a țării, acest loc își așteaptă vizitatorii cu frumuseți pe care nici nu le bănuiau. Nisipul și munții fac cea mai bună pereche aici. Chiar dacă înălțimile celor din urmă sunt mai mult decât modeste, aproape că nu îți dai seama de asta. Bucură-te de una dintre cele mai frumoase destinatii ale României! Explorează atent zona, vizitează situri arheologice și descoperă urmele vechilor locuitori ai acestor meleaguri.

Mănăstirea Ghighiu

Poate că nu este chiar ceea ce ai numi o destinație de vacanță clasică. Cu siguranță însă, dacă ai ajuns aici, nu vei rezista la atâta frumusețe. În plus, nu doar ochii și întreg trupul nostru are nevoie de relaxare. Ci și sufletul trebuie să își găsească liniștea. Acest lăcaș de cult, aflat în inima pădurii din apropierea orașului Ploiești, este văzut de cei care îi trec regulat pragul ca fiind un adevărat sanctuar de liniște și spiritualitate. Lasă liniștea să te cuprindă și apoi încearcă să te conectezi cu tine.

Bisericile de Piatră din Țara Hațegului

Sunt multe atracțiile turistice cu care Țara Hațegului își așteaptă oaspeții, așa că un concediu petrecut aici nu are cum să nu fie pe placul tău. Noi îți propunem să descoperi una dintre cele mai frumoase și îndeajuns exploatate minuni pe care acest ținut le arede oferit. Țara Hațegului este locul în care se află un tezaur arhitectural mai puțin cunoscut, și anume  bisericile de piatră din secolele XVII-XVIII. Biserica Densuș, poate cea mai cunoscută dintre ele, este considerată cea mai veche biserică românească de piatră, construită pe urmele unui vechi templu păgân. Nu are termen de comparație, și sunt multe mistere care o înconjoară, inclusiv cea legată de sfinții de pe pereți, care au ochii scoși

Roșia Montană

Toată lumea a auzit de acest loc, recunoscut în special pentru anumite resurse care se găsesc în zonă. În ultima vreme, a devenit o destinație turistică pentru mulți români și străini, pentru că aici pot admira multe peiaje montane ireal de frumoase, să descopere ruinile vechilor mine din zonă și să admire arhitectura interesantă a caselor din zonă.

Rezervația Naturală Tinovul Mare

Dacă aveai impresia că Delta Dunării este cel mai bun loc pentru amatorii de bird-watching, avem o surpriză pentru tine. Rezervația Naturală Tinovul Mare, situată în județul Tulcea, este un loc pe care nu trebuie să îl ratezi dacă îți place natura, iar observarea păsărilor este una dintre pasiunile tale.

Covasna

Stațiunea Covasna, cunoscută pentru apele sale minerale și aerul curat de munte este o destinație de vacanță care atrage mulți turiști, în fiecare an. Este locul perfect pentru a scăpa de stresul produs de agitația de peste an, iar peisajele și frumusețile naturale ale zonei nu au cum să te lase indifferent.

Satul Viscri

Din nou avem de a face cu una dintre cele mai cunoscute locații din țara noastră. Lăsând la o parte cele afirmate de Regele Charles despre acest loc, a cărui frumusețe l-a determinat să cumpere o casă aici, acest sat poate fi comparat cu o adevărată bijuterie. Biserica fortificată din sat, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, și arhitectura tradițională săsească te fac să te îndrăgostești de acest loc și să vrei să trăiești aici, unde timpul curge parcă după alte criterii.

Piatra Secuiului

Munții Trascău ascund de ochii multora una dintre cele mai frumoase locuri din România, îndeajuns exploatate pentru frumusețea lor. Este vorba despre Piatra Secuiului, un masiv stâncos din vârful căruia poți admira o panoramă uimitoare asupra întregii regiuni. Turiștii care ajung aici se delectează cu multe drumeții pe traseele montane, se reconectează cu natura și învață să își asculte din nou sufletul!

 

 

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole