21.3 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Aplicații de monitorizare a sănătății care ți-ar putea fi utile

În zilele noastre, tehnologia a evoluat atât de mult, încât aproape că nu mai este nevoie să părăsești confortul casei tale pentru anumite task-uri. Totul, sau aproape totul îți este pus la dispoziți. Dacă ai un telefon mobil performant, să îți instalezi o mulțime de aplicații utile nu este ceva ieșit din comun. Printre acestea, în topul preferințelor celor mai mulți dintre utilizatori se află și acele aplicații de monitorizare a sănătății. Atenție însă! Acestea îți oferă posibilitatea de a urmări și gestiona mai bine anumite afecțiuni sau probleme de sănătate. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți să mai apelezi la cadrele medicale.

Există o mulțime de astfel de aplicații. Pentru a le afla pe cele care ți-ar putea fi utile, am pregătit o listă de recomandări.

Activitatea fizică

Nu mai este nevoie să îți dăm prea multe detalii, pentru că știi prea bine despre ce este vorba. Majoritatea posesorilor de telefoane mobile performante și nu numai au instalat sau cumpărat dispozitive prevăzute cu aplicații de monitorizare a activității fizice. Acestea folosesc senzori de mișcare și au nevoie de conectivitate cu un smartphone pentru a funcționa așa cum trebuie. Pe ecran vei primi informații despre numărul de pași parcurși, distanța pe care ai străbătut-o, caloriile consumate, eventual nivelul de stres, saturația de oxigen sau chiar ritmul cardiac. În acest fel îți va fi mult mai ușor să duci un stil de viață sănătos. De ce? Pentru că ai la încheietura mâinii sau pe ecranul telefonului acele informații care îți cuantifică progresul.

Aplicații mobile pentru gestionarea problemelor cu greutatea

Din nou, cu riscul de a ne repeta, îți spunem că avem o mulțime de astfel de aplicații. Toate sunt menite să te ajute să îți rezolvi mai simplu problemele cu kilogramele în plus. Unele dintre ele sunt prevăzute și cu informații nutriționale. Devine o adevărată joacă de copil să îți calculezi aportul caloric și conținutul nutritiv al alegerilor tale alimentare, să îți planifici mai bine mesele, să te hidratezi așa cum trebuie, astfel ca obiectivul tău să se îndeplinească mult mai ușor și rapid.

Aplicații pentru monitorizarea somnului

Nu îți spunem niciun fel de noutate: atunci când ne odihnim așa cum trebuie, întreg organismul funcționează mai bine. iar starea noastră de sănătate este mult îmbunătățită. Pentru persoanele care, din varii motive, nu reușesc să se odihnească în mod corespunzător au fost gândite acele aplicații pentru monitorizarea somnului. În acest fel, în funcție de complexitatea aplicației, pe ecranul dispozitivului vei primi informații legate de durata somnului, calitatea odihnei sau ciclurile de somn. În unele cazuri vei primi chiar și indicații personalizate despre cum îți poți îmbunătăți rutina de somn. Astfel, problemele tale cu insomnia vor deveni curând o simplă amintire.

Aplicații care te ajută să gestionezi stresul

În afară de faptul că sunt unele aplicații de monitorizare a activității fizice care îți oferă informații despre nivelul de stres, sunt și unele special gândite pentru a remedia această problemă. Nu doar că afli cât de stresat ești, dar îți aduc mai aproape date despre cum te poți relaxa mai ușor: tehnici de respirație și meditație și multe altele. Dacă ești interesat de acest aspect, descarcă și tu una dintre multele aplicații de acest gen. În acest fel, totul va fi mult mai simplu.

Monitorizarea ritmului cardiac

Din ce în ce mai mulți oameni dezvoltă probleme cardiovasculare la o vârstă fragedă. Indiferent de motivele care stau la baza apariției acestora, acum ar trebui să te concentrezi în special pe remedierea lor. Există mai multe aplicații de monitorizare a sănătății care te pot ajuta să faci acest lucru. Unele dintre ele pot utiliza anumiți senzori încorporați sau se pot baza pe conexiunea la anumite dispozitive specializate. Acest lucru îți permite să îți monitorizezi rapid și ușor ritmul cardiac. Dar și tensiunea arterială și activitatea cardiovasculară.

Sănătate mentală

Nu numai sănătatea fizică este importantă, ci și cea psihică. Din acest motiv, au fost dezvoltate mai multe aplicații care te pot ajuta. Și care îți pot oferi posibilitatea de a dezvolta o atitudine pozitivă. Nu zâmbiți atunci când citești aceste rânduri, pentru că sunt multe persoane care au nevoie de astfel de motivații. Se știe doar că o stare de spirit pozitivă crește încrederea în sine și te ajută să gestionezi mai bine anumite probleme de sănătate care te deranjează. Prin urmare, nu le refuza din start, pe motiv că nu îți sunt utile!

Discuții cu experți în sănătate

În același timp, nu trebuie uitat că, așa cum sa menționat mai sus, este necesar să contactezi un medic. Există chiar și aplicații care îți permit să comunici cu experți în acest domeniu.  Chiar dacă din diverse motive nu este posibil să stabilești o consultare fizică cu aceștia momentan.

Dacă vii la medic, aceste sfaturi te vor ajuta la îmbunătățirea semnificativă a situației și chiar dacă nu crezi, sunt și multe aplicații legate de domeniul medical pe care cadrele medicale le prefer și chiar le recomandă și pacienților.

Desigur, lista acestora este cu mult mai mare decât ce ți-am prezentat noi, dar nu ne putem lăuda cu prea mult spațiu la dispoziție. Pentru a le găsi, pur și simplu trebuie doar să accesezi Google Play sau Magazin Play și căuta furnizorul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale

Cu toate acestea, te rugăm să reții că aceste aplicații nu pot înlocui recomandările experților profesioniștilor din domeniul medical și pot oferi doar unele date despre sănătatea ta.

Articole asemanatoare

Stai conectat la noutati

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole